Колички за бебета и деца – безценни съвети при покупка и употреба

baby stroller

Количките за бебета се купуват и избират от майката и таткото, а детето, което всъщност ще се вози, е без право на глас. Много родители са объркани от разнообразието на модели и видове детски колички на търговския пазар и не знаят просто точно как да направят избор. 

Обърнете внимание на няколко неща, като определено е нужно да имате предвид, тъй като в края става дума за хубавото и за безопасността на детенцето ви. 

За покупката на количка за детенце 
Подберете количка за дете със широка основа и широк кош, защото точно това обуславя доколко солидна е количката. Тесните колички за бебета много лесно се обръщат, ако детето се наведе прекалено много извън ръба. 

Ако случайно харесвате детска количка с различни позиции на облегалката, уверете се, че самата облегалка застава солидно във всяко едно положение или пък рискувате бебето да изпадне, съвсем случайно. 

Разгледайте дали количката за деца притежава обезопасителни коланчета, придържащи детето в кошчето и няма да му позволят да се катурне. Най-добре е коланите да минават м/у краченцата, през кръста и още през раменцата на детето. 

Частта от текстил на вашата детска количка ще трябва да се сваля лесно и бързо и да бъде подходяща за изпиране в автоматична пералня. Ако е осъществимо, тествайте бебето дали ще развие реакция на алергия към тъканта. 

Непременно се уверете, че детската количка може спокойно да премине през вратата на вашето жилище.
Преценете несъмнено размера на бебешката количка в сгъната позиция с вместимостта на багажника на леката кола, някои багажници се оказват прекалено малки за дадени модели колички за бебета. 

В използването на детските колички
Точно преди да оставите детенцето в детската количка, разберете дали наистина сте активирали спирачките. Прегледайте реално дали облегалката е сигурно застопорена в желаното положение. Когато прибирате количката, погледнете малчуганът да не е прекалено близко, защото съществува реална опасност да го прищипете, без да искате.

Не забравяйте да закопчаете коланите за обезопасяване на детската количка абсолютно винаги, ако тръгвате на разходка. Те биха предотвратили критичното изхлузване или изпадане на бебенцето от количката, което може спокойно да се получи, докато пресичате оживен булевард като пример. 

Ако се разхождате на неравен терен задължително натискайте спирачка малко преди да отпуснете ръкохватките на детската количка, даже и да става въпрос за много малко секундички. 

Количките за деца, също като всеки друг предмет, имат нужда от непрекъсната поддръжка, затова редовно проверявайте дали абсолютно всичко е в изправност.

Открийте повече информация: кликни тук